Van 8 tot 10 mei 2014 is aan de Eötvös Loránd Universiteit (ELTE) in Boedapest de tweede workshop van het NWO-project Circulation of Dutch Literature (CODL) gehouden. De conferentie stond overwegend in het teken van performatieve bewerkingen van Nederlandse literatuur. Zo was er op 8 mei, voorafgaand aan het lezingenprogramma, een prelude in het Spinoza Ház – Theatercafé.
Onder leiding van Orsi Réthelyi (ELTE) presenteerden Frits van Oostrom (Universiteit Utrecht), Veerle Fraeters en Frank Willaert (beiden Universiteit Antwerpen) hier de primeur van een uitgebreide editie van de app Vogala, waarop bekende middeleeuwse teksten in het Nederlands te beluisteren zijn. Daarnaast gaf Veerle Fraeters een inleiding op Bruno Dumonts film Hadewijch (2009), die gebaseerd is op het werk van de Middelnederlandse dichteres. De Nederlandse ambassade in Boedapest bood de deelnemers en andere gasten een buffet aan. De volgende dag gaven Anikó Daróczi, Emese Gyöngyvér Tóth, Iván Barvich en István Simon aan de ELTE tevens een klein recital met liederen van Hadewijch, zowel in het Nederlands als in het Hongaars.
Het programma van de workshop (zie programma) werd verzorgd door circa 25 sprekers uit acht verschillende landen. Ze hadden het niet alleen over toneel- en filmbewerkingen; er waren ook bijdragen over verstripping en vertaling, over intermediërende instellingen en culturele bemiddelaars, over internationale verspreiding en toeëigening. Tot besluit gaf Frits van Oostrom een slotbeschouwing.
Andere keynote speakers waren de filmwetenschapper Patrick Cattrysse (Universiteit Antwerpen) en de neerlandicus Herbert van Uffelen (Universität Wien).
Speciale gast was ook theaterregisseur Hans Croiset, tevens docent aan de Toneelschool Amsterdam, die een seminar verzorgde over de manier waarop Vondels Lucifer te realiseren is in een moderne enscenering. Het seminar vond plaats in de residentie van de Nederlandse ambassadeur, Z.E. Hugo Gajus Scheltema, alwaar een receptie de workshop besloot.
Deze tweede CODL-workshop – de eerste vond in 2013 in Rome plaats – was georganiseerd door de CODL projectleiders, Elke Brems (CERES/KU Leuven Campus Brussel), Orsi (Orsolya) Réthelyi (ELTE) en Ton van Kalmthout (Huygens ING), met assistentie van Katalin Márton en werd verwezenlijkt met financiële en andere steun van het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Boedapest, het Center for Reception Studies van de KU Leuven, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis van de KNAW, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Spinoza Ház – Theatercafé in Boedapest en de vakgroep Nederlands van de Eötvös Loránd Universiteit. De derde en laatste CODL-workshop zal van 28 tot 30 mei 2015 gehouden worden in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.